Skip navigation

Dyson’dan Evcil Hayvan Bakımında Atlanmaması Gereken Noktalar

Evcil hayvanlar bizler için mutluluk kaynağı olsa da, eve bazı mikroskobik sürprizleri getirebildikleri de bir gerçek. Evcil hayvan kepeği olarak bilinen deri pulları, evcil hayvan sahipleri için gözle görülemeyen iç mekân hava kirliliği sorununa yol açabiliyor. Evimize, kendimize ve çocuklarımıza ne kadar önem veriyorsak, evimizdeki evcil dostlarımıza da aynı hassasiyetle yaklaşmamız, bakımlarını ihmal etmememiz gerekiyor.

Dostlarımızın bakımı bazen gözümüzde büyüyebiliyor. Fakat, hem onların sağlığı hem de kendi sağlığımız için bazı rutinleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Öncelikle düzenli veteriner kontrollerini yapmak ve aşılarını takip etmek çok önemli. Özellikle, iç-dış parazit aşıları aksatılmamalı. Dış parazitler tüylere yapışarak onların sağlığını etkiliyor ve dökülmelerine sebep oluyor. Bununla birlikte çeşitli deri hastalıkları ve sorunlar yaşatacağı için de düzenli aralıklar ile (2 ayda bir) parazit uygulamaları yapılmalı. Nasıl biz de bazı besinlere karşı reaksiyon gösterebiliyorsak bu onlar için de geçerli. Irk ve tür özelliklerini gözeterek hayvanınıza uygun mamayı bulabilirsiniz.

Dostunuzla ortak yaşamayı daha da kolaylaştıracak bir eğitim verebilirsiniz. Bu eğitim elbette onun eve ilk geldiği andan itibaren başlamalı. Eğitim süresince yemek, tuvalet ve oyun alanlarını belirleyerek evcil dostunuzun evin hijyenine ve düzenine zarar verecek hareketlerden uzak durmasını da sağlayabilirsiniz.

Bir temizlik rutini uygulayabilirsiniz. Bu, hem sizin hem de evcil hayvanınızın sağlıklı ve mutlu kalmasını sağlar. En az 2 haftada 1 olacak şekilde düzenli bir temizlik programı oluşturabilirsiniz. Hastalık, koku oluşumu gibi olumsuz koşulları önlemek için evcil hayvanınızı ve yaşam alanını sık sık temizleyin. Dostunuzu, belirli aralıklar ile yıkayabilir; yıkayamadığınız durumlarda geçici olarak kuru şampuan kullanabilirsiniz. Su, tüylerin parlamasına, daha temiz bir kokuya ve derinin nefes almasına imkan sağlar.

Evde dolaşan tüylerin görünür oluşu, odaklanmamız gereken tek şey değil…

Evcil hayvan tüyleri, görünmez polenleri ve diğer alerjenleri evinizin her yerine taşıyabiliyor. Bu noktada patili dostlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılarken genellikle atladığımız bir nokta oluyor. Onları düzenli olarak taramak!

Özellikle köpeklerin vücudunun en büyük organının deri olduğunu düşünürsek onları taramak, tüy ve deri sağlığını ciddi anlamda pozitif etkiliyor. Düzenli tarama köpeğin sık yıkanmasına engel oluyor. Yıkama işlemi deriyi kuruttuğu için patili dostumuzun sağlığı için faydalı olmuyor. Düzenli tarama yapıldığında dostumuzun derisi ve tüyleri kokmuyor böylelikle sık yıkama isteği de ortadan kalkıyor. Doğru teknoloji ve ürün kullanıldığında hem hızlı hem de kolay şekilde evcil hayvanınızın bakımı yaparak onu ve kendinizi dış kirleticilerden koruyabilirsiniz.

Veteriner Hekim, Köpek Eğitim ve Davranış Uzmanı Tarkan Özvardar evcil hayvan bakımına ilişkin önemli noktaları paylaşarak “Köpeklerde kışlık tüyler sık ve kalın yapılıdır. Bu doğal tüy yapısı onları soğuk havanın olumsuz etkilerinden korur. Havaların ısınması ile köpekler onları daha serin tutacak ince ve sıklığı az olan yazlık tüylerini çıkartırlar. Tabi bu dönemde kalın ve yoğun kışlık postlarını dökmek zorunda kalırlar. Birçok köpek sahibi bu doğal süreci ve adaptasyonu kabullenmekte zorluk çeker ve sürekli şikâyet eder. Oysaki bu dönemi alınabilecek önlemlerle dostumuzun ve bizim en rahat ve sıkıntısız şekilde atlatması mümkündür. Bu dönemde, köpeğinize biotin ve çinko preparatları ile dışarıdan takviye verebilirsiniz, anti bakteriyel köpek şampuanlarıyla mantar oluşumunu engelleyebilirsiniz, makine tıraşından uzak durmanız gerekir çünkü, köpeklerde tüyler onları soğuktan koruduğu gibi, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden de korumaktadır. Makine tıraşı sonrasında deri enfeksiyonlara, parazitlere ve ultraviyole ışınlara açık hale gelecek, travma ve yaralanmalarda derinin daha çok zarar görmesine neden olacaktır. Ve en önemlisi düzenli taramadır. Düzenli tarama yapıldığında köpeğin derisi ve tüyleri kokmaz, böylelikle sık yıkamaya ihtiyaç duyulmaz. Köpekler üzerinde kullanılacak doğru tarama aparatlarıyla tüy dökülmesi en aza indirileceğinden makine tıraşına da gerek kalmaz.” diyor.

Evcil Hayvan Bakım Seti ile Kolay ve Hızlı Bakım

  • Dyson, patili dostlarımızın sağlığı ve bakımı için tüm kablosuz süpürgeleriyle uyumlu Evcil hayvan bakım setini, kullanıcılarına sunuyor. Evcil hayvan tüyleri, evinizin her yerine polen ve diğer alerjenleri taşıyabiliyor. Buna karşılık, evcil hayvan sahiplerinin birçoğu tüylü dostlarının gizli etkilerinden habersiz. Dünyanın dört bir yanından temizlik alışkanlıklarını araştıran Dyson’ın Küresel Toz Araştırması’nın bu seneki sonuçlarına göre, Türkiye’de yaşayanların evcil hayvanlarını temizlerken en çok tüylerden, bakterilerden ve virüslerden kurtulmaya motive olduğu görülüyor. Katılımcıların yüzde 43’ü evlerinde köpeklerinin tüylerini temizlerken, yüzde 45’i de evde kedilerini temizliyor.

    Köpeğinizin dökülen tüylerini, kepeklerini ve mikroskobik deri pullarını anında yok etmek için tasarlanan Evcil hayvan bakım seti, Dyson'ın kablosuz süpürge teknolojileriyle uyumlu olarak çalışıyor. Makinenin ana gövdesine veya bir uzatma hortumu aracılığıyla takılan, 35° açılı, 364 kıla sahip olan başlık, siz evcil hayvanınızı fırçalarken esneyerek köpeğinizin tüylerini almak için hızlı ve rahat bir şekilde köpeğinizin kürküne ulaşıyor.

Basın Kontağı

Türkiye İletişim Ekibi
Email: dogukan.suzer@dyson.com

Dyson Newsroom

Dyson hakkında son haberler